Kalusto

Käytämme koulutukseen soveltuvaa kalustoa tarpeen mukaan.

Cessna 150

Cessna 150 on maailman eniten peruslentokoulutuksessa käytetty ja maailman neljänneksi eniten valmistettu konetyyppi. Koneita on valmistettu yhteensä 23 949 kappaletta. Kaksipaikkainen C150 on suunniteltu erityisesti peruslentokoulutukseen ja yksityisilmailuun.


Cessna 150 Rotax

Blue Skies Aviation Oy on EASA STC:n haltija Cessna 150 Rotax muunnokselle. Tällä STC:llä Cessna 150 on tuotu tälle vuosituhannelle. Uusi moottoriasennus mahdollistaa ympäristöystävällisemmän lentämisen unohtamatta alentuneita käyttökustannuksia ja parantunutta suorituskykyä.

Blue Skies Aviation toimii yhteistyössä Atol Avionin kanssa.

www.rotax-cessna.com

https://atolavion.com/rotax-cessna-150-upgrade/


Piper 140 Cherokee

Piper 140 Cherokee on Cherokee-malliston lentokoulutusta varten suunniteltu versio. Alun perin se oli kaksipaikkainen, mutta uuden tehokkaamman 150 hv moottorin myötä mallia alettiin rakentaa nelipaikkaisena. Siksi se soveltuu erinomaisesti esim. matkalentokoulutukseen useamman lento-oppilaan kanssa.

Käytämme omaa "pikku-Piperiamme" IFR lentokoulutukseen. Vaikka kone itsessään on toki retro, ei kannata antaa ulkonäon hämätä. Koneessa on moderni Garminin avioniikka, joka sisältää mm. tupla G5, GFC500 autopilotin kahdelle akselille ja GTN sarjan radion joka mahdollistaa jopa LPV lähestymisen lentämisen. Tälllä konseptilla opit kaikki menetelmät mitä modernista IFR lentömisestä tuleekin tietää.


Cessna 172 Skyhawk

Nelipaikkainen Cessna 172 Skylane on Cessnan suosituin malli. Lentokone soveltuu erinoimaisesti mm. vesi- ja peruslentokoulutukseen.