UTC
 FIN

Vesilentokelpuutus SEP(sea)

SEP(sea)-kelpuutus (Single Engine Piston (sea)) oikeuttaa haltijansa toimimaan päällikkönä yksimoottorisissa mäntämoottorikäyttöisissä vesilentokoneissa. Vesilentäminen vaatii ohjaajalta suurempaa kokemusta ja tottuneisuutta kuin mitä vaaditaan vastaavasti lentokenttiä käyttävältä ohjaajalta. Lentoonlähtö- ja laskeutumisalueiden eroavat suuresti totutusta ja olosuhteiden jatkuva vaihtelevaisuus sekä vesialueilla tapahtuva runsas ja niille ominainen vesialusliikenne luovat jatkuvasti uusia haasteita toiminnalle.

Vesilentäminen antaa toisaalta lentoharrastukselle aivan uuden ulottuvuuden. Matkustaminen ei enää rajoitu olemassa oleviin lentokenttiin, vaan yhtäkkiä kaikki soveltuvat järvet ja merialueet ovat lentopaikkoja.

Minne sitä lentäisikään seuraavaksi?

Pääsyvaatimukset

Kurssille haluavalta edellytetään vähintään voimassa oleva yksityislentäjän lupakirja PPL(A) ja luokan 2 lääketieteellinen kelpoisuustodistus.

Teoriakoulutus

Vesilentokurssilla opiskellaan vesiliikennettä, vesilentokoneita ja niiden käyttöä koskevia määräyksiä, ohjaamistekniikkaa vesiliikehtimisessä, vesilentokoneen aerodynamiikkaa sekä toimintaa hätätapauksissa. Teoriakurssin pituus on 10h.

Lentokoulutus

Kurssilla harjoitellaan pääosin vesilentokoneella liikehtimistä vedessä, laskuja ja rantautumisia. Lentoaikaa vesilentokoneella kertyy kurssilla vähintään 8 tuntia. Kurssin lopuksi suoritetaan lentokoe.

Ota yhteyttä

Internetpalvelujen yleiset ehdot

Henkilörekisteriseloste

23.01.2020

Copyright © 2011 Blue Skies Aviation Oy
Kaikki Oikeudet Pidätetään